TÁMOP-2.1.2 – A képzésekről

A képzésekről

A TÁMOP 2.1.2. projekt keretében élő idegen nyelvi és informatikai képzéseken lehet részt venni, melyeket a projektbe befogadott akkreditált képző intézmények hirdetnek meg.

Az idegen nyelvi képzések szintjeinek elnevezése megegyezik a Közös Európai Referenciakeret (KER) elnevezéseivel: A1, A2, B1, B2. Az Európa-szerte használatos referenciakeret bemutatja, milyen tudást kell elsajátítaniuk az idegen nyelvet tanulóknak és milyen készségeket kell fejleszteniük. Létezik még C1 és C2-es szint, de azok megszerzését ez a projekt nem támogatja.

Az informatikai képzések esetében a projekt azokat a programokat veszi fel a képzési listára, a melyek megfelelnek „Az Európai Parlament és a Tanács ajánlása az egész életen át tartó tanuláshoz szükséges kulcskompetenciákról” (2006/962/EK) című dokumentum mellékletében foglalt céloknak.

Az IKT 0-1 képzést azoknak hirdetjük meg 20-30 órában, akik most kezdenek ismerkedni az informatika és a számítógép világával. A többi informatikai képzés keretében alap és középfokú felhasználói ismereteket lehet szerezni.

Az itt meghirdetett képzésekről az alapvető információkat találja meg. Bővebb információt a képzők weboldalain találhat.

Forrás:  www.tudasodajovod.hu